Нидерландският премиер Марк Рюте в събота се срещна с крал Вилем-Александър,

...
Нидерландският премиер Марк Рюте в събота се срещна с крал Вилем-Александър,
Коментари Харесай

Рюте лаконичен за оставката и преговорите за управлението

Нидерландският министър председател Марк Рюте в събота се срещна с крал Вилем-Александър, с цел да подаде публично оставката си и двамата да обсъдят временна администрация, оповестява " Ройтерс ".

Рюте отхвърли да разяснява траялите час и половина диалози, откакто напусна двореца в Хага.

" Това са поверителни срещи ", сподели той пред кореспонденти.

Следващата огромна стъпка ще бъде разпускането на Народното събрание, само че първо ще има спор за оставката на държавното управление в долната камара, плануван за понеделник.

След като парламентът бъде разхлабен, ще се проведат избори, които се чакат през ноември.

56-годишният Рюте, който е на власт от 2010 година, е най-дълго управлявалият министър-председател на Холандия. Той сподели на конференция в петък, че би желал да се кандидатира за пети мандат, само че ще се съветва с партията си, преди да вземе дефинитивно решение.

Припомняме, че в петък съдружното правителство се разпадна заради яростен спор по отношение на миграционните ограничения.

Той предложи оставката си на холандския крал Вилем-Александър още късно в петък, което значи, че няма да се пробва да остане на поста с държавно управление на малцинството.

Опозиционните партии приканиха за бързи избори.

Рюте искаше да затегне рестриктивните мерки върху събирането на фамилии на търсещи леговище след абсурда предходната година по отношение на пренаселените миграционни центрове в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР